Рахіт у дітей лікування і профілактика

Рахіт у дітей лікування і профілактикаПерші ознаки рахіту у дітей, які не пройшли профілактику і лікування, можуть з'являтися вже в перші місяці, а у недоношених дітей ще раніше. У дітей в таких випадках з'являється підвищена пітливість, особливо під час сну або годування. Найбільш сильно пітніють обличчя і волосиста частина голови. Оглядаючи дитину, лікар, як правило, відзначає невелике розм'якшення кісток черепа, що утворюють краю великого джерельця і ​​швів. Якщо в сім'ї не проводять профілактику захворювання, лікування рахіту у дітей проводять в стінах нашого медичного закладу.

Багато молоді батьки турбуються про здоров'я своїх дітей, так як одним з найпоширеніших захворювань є рахіт у дітей. Лікування і профілактика ні в якому разі не повинні проходити в колі сім'ї без участі лікарів. У разі перших же симптомів необхідно звернутися в клініку на огляд і діагностику.

Мінімальна програма досліджень включає збір і аналіз генеалогічного і клінічного анамнезу, даних огляду і пробу сечі по Сулковича. Максимальна програма досліджень проводиться при виявленні важких форм рахіту або при неефективності лікування дітей після невдалої профілактики. Вона включає визначення рівня кальцію і фосфору в плазмі крові, визначення активності лужної фосфатази, добової екскреції кальцію і фосфору з сечею, рентгенограму або ультразвукове дослідження трубчастих кісток передпліччя, визначення рівня метаболітів вітаміну D в плазмі крові, визначення кислотно-основного стану.

Лікування дітей з проявами рахіту при відсутності профілактики повинно бути комплексним, з урахуванням причин, які привели до розвитку захворювання. А починати лікування необхідно при появі перших симптомів захворювання і проводити його тривалий час, домагаючись повного лікування дитини. Лікування рахіту призначає педіатр.

Дуже небезпечним захворюванням є рахіт у дітей. Лікування і профілактика повинні проходити під наглядом дипломованого педіатра. а діагностика повинна бути проведена максимально швидко, щоб наслідки хвороби не позначилися на житті дитини в наступні роки.

сайт создан компанией