Гігантоклітинна пухлина сухожилля

Гігантоклітинна пухлина сухожилляГігантоклітинна пухлина в сухожиллі - це новоутворення, яке може перерости в ракову пухлину. Синонім терміну - бура пухлина, гігантома, так як вона освічена з клітин, які формують і руйнують кісткову тканину. Зустрічається захворювання у представників обох статей з однаковою частотою, переважно у працездатного населення від 20 до 40 років, але іноді його можна спостерігати і у дітей, для організму яких лікування гігантоклітинної пухлини сухожилля життєво важливо. Улюблена локалізація - трубчасті кістки, найчастіше зустрічається захворювання великогомілкової або стегнової кістки.

Причинами захворювання можуть бути травми, механічні пошкодження сухожилля, спадковість, генетичний збій у розвитку, запалення сухожилля, а також гормональні збої. Все це може спричинити за собою розвиток такого захворювання, як гигантоклітинна пухлина сухожилля. Одним з частих причин виникнення хвороби є розвиток ракової пухлини.

Злоякісний варіант даного новоутворення зустрічається вкрай рідко, але при її виникненні вона протікає подібно низькодиференційований саркомі з можливими метастазами в легені і лімфовузли. З цієї причини в стінах нашого закладу проводять діагностику та лікування сухожиль на наявність гігантоклітинної пухлини. Якщо дитина скаржиться на біль під час сну, Ви бачите почервоніння в ураженій ділянці тіла, судини збільшуються в діаметрі і проступають через шкіру на уражених ділянках, суглоби хрустять, а кінцівки стали асиметричними, негайно зверніться до лікаря. Може наступити набряк, який може стати ризиком для життя дитини.

Лікування будь-якого виду пухлини - завдання хірургів і онкологів. Якщо пухлина локалізована в мозку або в хребті, необхідна консультація нейрохірурга. Лікувальні принципи при виявленні пухлини гигантоклітинної в мозку, крім сухожиль залежать від розміру, локалізації та здатності освіти давати метастази. Хірургічна операція спрямована на резекцію пошкодженої області - крайову або повну. У разі якщо показано видалення суглоба, проводиться операція ендопротезування.

Рекомендуємо записатися на прийом до наших дипломованим фахівцям, щоб швидко виявити, чи є у Вашої дитини гигантоклітинна пухлина сухожилля. Звертайтеся до нас за терапією і рекомендаціями від досвідчених лікарів і дбайте про здоров'я своєї дитини.


сайт создан компанией