Недосконалий остеогенез у дітей

Недосконалий остеогенез у дітей - це рідкісна хвороба, яку немовлята набувають ще при розвитку в утробі матері. Вони набувають цю недугу генетично, від кого-небудь з батьків і часто народжуються мертвонародженими або вмирають в перші дні життя. Недосконалий остеогенез вважається патологією опорно-рухового апарату дитини. Хвороба проявляється в надмірній крихкості і ламкості кісткової тканини при незначних ударах. У таких дітей часто викривляються кінцівки рук і ніг, хребет, відбуваються аномалії зубної кістки, атрофія м'язів.

У центрі "Дитяча ортопедія и Травматологія в Києві" пропонують сучасні методи лікування. Недосконалий остеогенез у дітей вилікувати можна, якщо докласти до цього максимальне зусилля і старання.

Недосконалий остеогенез у дітейДіагностувати недосконалий остеогенез у дітей можливо за допомогою генетичних тестів, рентгена, анамнестичних і клінічних даних. Лікування такої хвороби передбачає профілактику частих переломів, лікувальний масаж, УФО, гімнастику, бальнеотерапію і прийом вітамінів групи D. Хворим діткам дають таблетки фосфору і кальцію, а при переломах проводять репозицію і накладення гіпсу.

Недосконалий остеогенез у дітей є серйозним генетичним порушенням, яке призводить до остеопорозу, тобто, до порушення кісткоутворення. Через такий діагноз хворих діток називають «кришталевими» або «скляними». Випадки такого рідкісного захворювання відбуваються вкрай рідко, і по статистикам, з таким діагнозом народжується 1 дитина на 20000 здорових діток.

Через мутації кодуючих колагенні ланцюги генів, які відповідають за обмін білка із сполучною тканиною колагену, відбувається недосконалий остеогенез у дітей. В наслідок чого кістки дитини мають пористу поверхню з безліччю тендітних місць і тканин.

Якщо Вашій дитині діагностували недосконалий остеогенез (у дітей), поспішіть обстежитися в клініці "Дитяча ортопедія і травматологія в Києві".

сайт создан компанией